Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w kapuście na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 4 szt
kapusta 1/2 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat
sól
przyprawa uniwersalna
oliwa
majeranek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w kapuście na ostro

Udka myjemy suszymy .W brytwance rozgrzewamy oliwę dajemy udka i smażymy .Posypujemy słodką papryką ok 2 łyżki, pieprz i sól. Dodajemy pokrojoną cebulę Gdy papryka zacznie się podsmażać ciemnieć podlewamy wodą .Kapustę kroimy jak na bigos. Marchewkę ścieramy na tarce duże oczka. Dodajemy do brytwanki i dolewamy wodą ,żeby wszystko było nakryte wodą .Doprawiamy warzylionem lub przyprawą uniwersalną .Dusimy do miękkości .dodajemy na koniec majeranek i jeszcze chwile dusimy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 28.11.2011 21:09
pyszne
Nina7 28.11.2011 07:46
Super przepis i fantastyczne wykonanie:)
pioge7 28.11.2011 07:43
lubię takie
iwa643 28.11.2011 07:36
Podajemy z bułeczką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak