Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk pieczony w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
pieczarki 40 dkg
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
jaja 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk pieczony w cieście francuskim

Ciasto francuskie rozmrozić. Mięso natrzeć kucharkiem i pieprzem, odstawić na godzinę. Posmarować mięso olejem, wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec przez 30 minut. W międzyczasie posiekać pieczarki i cebule, poddusić na oleju. Przyprawić, dodać 1 jajo, wymieszać.
Rozmrożone ciasto rozwałkować, posmarować farszem, zawinąć nim mięso. Ciasto dokładnie zlepić, posmarować rozkłóconym jajem, ponownie piec prze 30 minut w temp. 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak