Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ciasto z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 50 dkg
mleko 2 szklanki
cukier 10 dkg
żółtko jajek 5 sztuk
budyń waniliowy 1 opakowanie
truskawki 1/2 kg
masło 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
likier cytrynowy 1 łyżka
dżem morelowy 3 łyżki
kokos 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ciasto z truskawkami

Ciastem francuski wyłożyć blachę, ponakłuwać, wstawić do lodówki. Po schłodzeniu upiec w temp 180 stopni (20 minut). Mleko zagotuj, żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj suchy budyń, wymieszaj, zalej wrzącym mlekiem. Ciągle mieszając, zagotuj. Wylej na ciasto, ułóż na masie truskawki. Dżem podgrzej z likierem, wylej na truskawki, posyp kokosem. Wstaw na kilka godzin do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak