Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z pieczonym łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 1/2 kg
sałata 1 główka
cukinia 1 sztuka
suszone pomidory 10 sztuka
bułka 4 kromki
oliwa 4 łyżki
olej 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
miód 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
ocet 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z pieczonym łososiem

Z sosu sojowego, miodu oleju i posiekanego czosnku przygotować marynatę. Zalać nią kawałki ryby, odstawić na 30 minut. Z bułki przygotuj grzanki, poprzez pokrojenie jej w kostkę i podsmażenie na maśle. Pomidory pokroić w plastry, cukinię podzielić na kawałki. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec w temp. 190 stopni przez 15 minut. Wyjąć, ułożyć na liściach sałaty, przykryj pomidorami, cukinią. Skrop octem i oliwą, posyp grzankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 01.12.2011 16:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak