Buraczki czerwone z miodem

Buraczki czerwone z miodem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    1 kg
  • miód

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • chrzan świeżo utarty

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Buraczki czerwone z miodem
Buraki umyć, włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą i ugotować do miękkości.
Krok 2 - Buraczki czerwone z miodem
Następnie odcedzić, przelać zimną wodą, ostudzić, obrać.
Krok 3 - Buraczki czerwone z miodem
Zimne buraki zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 4 - Buraczki czerwone z miodem
Miód wymieszać z sokiem z cytryny, wlać do utartych buraczków, dodać świeżo utarty chrzan, przyprawić do smaku solą i dokładnie wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Podawać jako dodatek do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

24.04.2013 14:09
Z miodem nie robiłam.

olkaaa

22.12.2012 12:24
bardzo lubię

Seba

16.12.2012 11:19
fajne

stokrotka

28.11.2011 21:47
ciekawe

Iwona51

28.11.2011 10:11
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat