Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona wołowina

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udzie wołowy 1,5 kg
cebula 2 sztuki
czosnek 1/2 główki
żółtko jajek 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dkg
olej
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
rozmaryn 1 gałązka
wino czerwone wytrawne 250 ml
papryka czerwona 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona wołowina

Mięso natrzeć kucharkiem i pieprzem, zalej marynatą przygotowaną z wina, posiekanego rozmarynu i pokrojonej w plastry 1 cebuli, przykryj, odstaw na dobę.
Po tym czasie posiekaj paprykę i pozostałe cebule, zeszklij na oleju. Dodaj bułkę tartą, jaja oraz przyprawy, Wymieszaj.
Mięso osącz, ponacinaj wzdłuż. W nacieńcia wciśnij farsz, zepnij wykałaczkami. Piec do 2 godzin w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak