Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z jagodami bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 60 dkg
Biszkopty 25 dkg
masło 15 dkg
twaróg 1 kg
cukier 6 łyżek
sok z jednej cytryny
kremówka 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z jagodami bez pieczenia

Biszkopty pokruszyć, wymieszać z roztopionym masłem. Powstałą masę wylepić na spód wyłożonej pergaminem tortownicy, odstawić do lodówki. Twaróg utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny, dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Na końcu dodać ubitą na sztywno śmietanę. Wymieszać. Dodać 40 dkg jagód, wymieszaj, wylej na biszkopty. Na wierzch wysyp resztę jagód, wstaw do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 11.12.2011 13:38
proste szybkie i smaczne
SyMiki 29.11.2011 22:39
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak