Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierniczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier 1 szkl
napar z herbaty ceylon 1 łyżeczka
miód wielokwiatohttp://www.dwy 350 g
olej 1 szklanka
jajko 5 szt
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
sól szczypta
cynamon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierniczek

Mąkę wsypać do miski i dodać kolejno cukier, ostudzony napar herbaciany, miód, olej i dokładnie wymieszać.
Do powstałej masy wbić jajka, dodać przyprawy korzenne, sól oraz sodę i wszystko dokładnie wymieszać.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy i włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Ciasto należy piec około 1 1,5 godziny (pod koniec pieczenia sprawdzić konsystencję ciasta drewnianym patyczkiem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak