Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z tobasco

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,5 kg
sos tobasco do smaku
czosnek 3 zabki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej 2-3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z tobasco

Żeberka podzielić na porcje, natrzeć solą, pieprzem oraz papryką. Wymieszac sos tobasco- kilka kropel-z olejem i natrzeć mięso. Czosnek pokroić w plasterki i oblożyć żeberka. Wstawić do lodówki na minimum 2 godz.. O brać mięso z czosnku i włożyć do rozgrzanego piekarnika do opieczenia- dolewać wodę , aby mięso nie wyschło. Piec w naczyniu żaroodpornym przez 1 godz. Sprawdzic stan pieczenia- mięso powinno bez problemu odchodzić od kości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.06.2013 10:43
bardzo apetyczne
olkaaa 21.01.2012 20:51
rewelacja
Łukasz15 14.01.2012 11:42
smaczne
Anna169Hosz 16.12.2011 23:41
Pyszności.
Wacław 27.11.2011 20:33
super danie !
magduś83 27.11.2011 19:21
trzeba uważać , żeby nie przesadzić z sosem:)
fasola 27.11.2011 19:03
muszą być bardzo pikantne te żeberka
fasola 27.11.2011 19:03
muszą być bardzo pikantne te żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak