Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory gotowany na parze z masełkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pory 500 gram
sól do smaku
masło 10-20 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pory gotowany na parze z masełkiem

Chcę wszystkim gorąco polecić ten sposób przygotowania porów jako przekąskę czy dodatek do dań obiadowych. To niedocenione i bardzo zdrowe warzywo, a w tej formie jest tak pyszne, że teraz jak jest sezon i jest ono tanie zajadam się nim bardzo często.

Pory należy opłukać, pokroić w talarki i podgotować około 10 min na parze.
Już na talerzu doprawić solą i pieprzem i KONIECZNIE masłem.
Palce lizać!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarnyanon 4 tygodnie temu
wale czarnucha w ass

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak