Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka jagodowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4
masło 1 kostka
mąka krupczatka 3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder 2 szklanki
cukier wanilinowy
jagody 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
białko 4

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka jagodowa

Masło posiekać na stolnicy z mąką, dodać cukier puder i wanilinowy, żółtka i zarobić ciasto. Podzielić je na 2 części. Jedną wałkować i wyłożyć do prostokątnej blachy. Drugą schłodzić w lodówce. Umyte jagody wyłożyć na ciasto, wylać na nie ubitą pianę z białek i cukru. Na pianę zetrzeć ciasto z lodówki, piec ok. godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak