Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe racuszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
ser biały 1/2 kg
ser żółty 20 dag
natka pietruszki 1 pęczek
żółtko jajek 1 sztuka
olej 5 łyżek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe racuszki

Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę (mogą być z poprzedniego dnia). Ser biały mielimy, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki siekamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i powstałą masę dokładnie mieszamy. Racuszki smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 29.11.2011 18:27
super
Kamila/kami007 27.11.2011 17:12
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak