Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KEKS tradycyjny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
cukier 200 g
jajko 4 szt
skórka z cytryny 1 szt cytryny
rum 2 łyzki
mąka 300 g
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
mieszanka keksowa 1 op
mleko 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: KEKS tradycyjny

Utrzyj masło i cukier na puszystą masę.Dodaj jajka i wymieszaj,dorzuć skórkę cutrynową i rum.W innym naczyniu wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia,dodaj do masy.Następnie dodaj mleko i pół paczki mieszanki keksowejRozgrzej piekarnik do 200st Przelej ciasto do formy i wstaw do piekarnika na ok 40 min.Gdy ciasto nabierze złotego koloru wyjmij z formy i posyp cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 15.12.2012 09:23
super
Krzysztof15 08.08.2012 19:18
mniam
Joanna108
Joanna108 15.05.2012 13:35
pycha
usmiech 23.03.2012 10:51
dobre
Luki 20.01.2012 16:56
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak