Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GLAZUROWANA PIKANTNA KARKÓWKA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Grill przyprawa klasyczna Prymat 3-4 łyżeczki
miód 2 łyżki
olej 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżeczki
pieczarki 8-10 szt
karkówka 4 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: GLAZUROWANA PIKANTNA KARKÓWKA

Mięso delikatnie opukać trzonkiem noża.Zrobić marynatę ,mieszając olej,miód,sok z cytryny i przyprawę do grilla.Posmarować mięso marynatą z obu stron i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.Mięso piec na ruszcie (można o tej porze roku piec na grillu elektrycznym),Od czasu do czasu smarując mięso resztą marynaty.Pieczarki oczyścić,pokroić w plastry,przyprawić pieprzem i zawinąć w folię i upiec też na grillu.Mięso podawać z pieczarkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.11.2012 07:41
smaczne mięsko
olkaaa 11.10.2012 10:07
uwielbiam taką
Krystyna32 20.09.2012 09:16
extra
Dorota37 06.07.2012 14:39
zapowiada się super
Wacław 18.06.2012 10:42
na pewno smaczne !
ben-ka 07.01.2012 09:58
wszystko co z miodem to mi smakuje.
Wafelek2601 14.12.2011 09:24
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak