Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z salami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

salami 20 dag
cebula 2 szt
pieczarki 30 dag
rosół 0,5 szk
koncetrat pomidorowy 2 łyżki
sól
ser żółty 15 (tarty)
ryż 1,5 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z salami

Cebulę posiekać i podsmażyć, dodać pokrojone pieczarki. Doprawić solą oraz pieprzem. Dodać ryż i wymieszać. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch ułożyć plastry salami. Koncetrat pomidorowy wymieszać z rosołem i zalać zapiekankę. Piec ok. 20-30 min. w temp. 180 stopni. Ok. 5 min. przed końcem zapiekania posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 02.02.2013 18:24
chętnie spróbuję
kate.500 26.11.2012 20:42
pycha
alaaa 30.01.2012 12:37
nie próbowa?am jeszcze zapiekanki z salami,ciekawe
Wafelek2601 09.01.2012 09:22
super
Magdalena1110 05.12.2011 19:15
lubię salami
Justyna Jussstiii 28.11.2011 09:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak