Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera i kapusty pekińskiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
seler korzeniowy 1 szt
jabłko 1 szt
kukurydza konserwowa 1 szkl
majonez 1/3 szkl
jogurt naturalny 1/3 szkl
sok z cytryny 1 łyżka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera i kapusty pekińskiej

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską drobno posiekać. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Seler korzeniowy obrać
Krok 1 - Surówka z selera i kapusty pekińskiej foto
2
Seler i jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki włożyć do salaterki.
Krok 2 - Surówka z selera i kapusty pekińskiej foto
3
Wsypać odsączoną z zalewy kukurydzę, dodać przyprawę curry, majonez, jogurt naturalny.
Krok 3 - Surówka z selera i kapusty pekińskiej foto
4
Przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem, wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 4 - Surówka z selera i kapusty pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 07.03.2014 17:49
bardzo chętnie wypróbuję przepis, lubię smak surowego selera
kate.500 27.02.2014 22:10
smaczna surowka
IlonaAlbertos 09.09.2013 19:54
Super surówka.
olkaaa 22.12.2012 12:22
chętnie zrobię
Iwona51
Iwona51 07.01.2012 11:11
świetna do obiadu
Seba 10.12.2011 11:50
prosta i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak