Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TRUFLE

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kruche ciasteczka 200 gram
korzenne ciasteczka 50 gram
masło 50 gram
alkohol 5 łyżek
mleko w proszku 1/4 szkl
Polewa:
czekolada gorzka 150 gram
płatki migdałowe 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: TRUFLE

Wszystkie składniki przełożyć najlepiej do malaksera i zmiksować na gładką masę.Czekoladę stopić z 2 łyżkami słodkiej śmietanki i dodać płatki migdałowe.Wymieszać.Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego,nadziać kulkę na wykałaczkę,obtoczyć w czekoladzie i zostawić do zastygnięcia.Można trufle wkłuć w jabłko tak aby kulki się nie stykały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.11.2013 12:56
ale wspaniałości
jordi 20.02.2013 01:01
zapowiada się smaczna,słodka uczta
kate.500 15.02.2013 08:12
pyszny pomysł
Łukasz15 22.10.2012 18:00
Super
Betka 31.05.2012 14:02
mniam mniam:)
Krystyna32 20.04.2012 14:02
pycha
IZABELA29 23.02.2012 08:23
fajnusie
ben-ka 23.02.2012 07:23
a ja Misiu za Tobą:)
misia53 13.12.2011 21:09
na trufelki biegnę pierwsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak