Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula po hiszpańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 500 g
jajko 3 szt
tłuszcz 4 łyzki
mąka 2 łyżki
mleko 1,5 szkl
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula po hiszpańsku

Cebulę sparzyc wrzącą woda, odcedzić zalać mlekiem, i ugotować na półmiekko. Następnie wyjąć, oszuszyć, posypać mąką i przyprawami. Panierować w rozmąconych jajach i bułce tartej. Piec na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 04.07.2011 07:47
ciekawe
buksiak12 23.08.2010 11:01
mniam mniam mniam
Dorota71 23.08.2010 10:41
fajny przepis
Emilia22 23.08.2010 10:15
na pewno smakuje wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak