romby kukurydziane

romby kukurydziane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    100 g
  • płatki kukurydziane

    100 g
  • mąka pszenna

    125 g
  • miód

    2 łyżki
  • cukier kryształ

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połowę płatków rozdrobnić, miękką margaryne utrzeć z cukrem na puch, dodac płatki, miód, aromat, cynamon, goździki, zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć wfolie , włozyć na godzine do lodówki. Ciasto rozwałkowac na grubośc 1/2cm , wyciąć romby o boku 3 cm. blache natłuścić, wysypać reszte płatków, przełozyć romby. piec przez 10-12 min. w temp. 200 stopni.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat