Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem brokułowo-ziemniaczany ze schabem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem brokułowo-ziemniaczany ze schabem

SKŁADNIKI:

schab b/k - kilka plastrów,
podudzie z kurczaka,
brokuł - duży,
ziemniaki - 5 niedużych,
korzeń selera lub pietruszki,
czosnek - 3 ząbki,
cebula - 2 nieduże,
kostka bulionowa warzywna,
liść laurowy,
kucharek - łyżeczka,
sól,
pieprz,
kolendra mielona,
śmietana, jogurt lub ser żółty do smaku.

PRZYGOTOWANIE:

Mięso zalać zimną wodą. Dodać kostkę rosołową i łyżeczkę soli. Gotować przez 20 minut. Warzywa obrać, umyć i pokroić. Ziemniaki, łodygę brokuła, pietruszkę, czosnek i cebulę kroimy w kostkę. Brokuła dzielimy na różyczki. Do gotującego mięsa dodajemy wszystkie warzywa poza czosnkiem, liść laurowy, sól i pieprz. Dolewamy tyle wody, aby zakryła powierzchnię warzyw. Gotujemy do miękkości wszystkich składników. Na koniec dodajemy czosnek oraz przyprawy. Wyjmujemy liść laurowy i mięso, które kroimy na mniejsze kawałki, Miksujemy blenderem. Podajemy ze śmietaną lub startym żółtym serem oraz kawałkami mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak