Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z czekoladą i imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 20 dag
mąka pszenna 10 dag
masło 10 dag
cukier puder 15 dag
żółtko jajek 5 szt
tłuszcz do formy
Imbir mielony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z czekoladą i imbirem

Czekoladę roztopić. Z połowy cukru pudru oraz imbiru zagotować syrop. Żółtka utrzeć z resztą cukru pudru, dodać syrop, masło, mąkę i czekoladę, zmiksować. Formę do ciasta natłuścić i przełożyć masę. Piec ok. 30 min. w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.11.2013 14:16
bardzo smaczne ciasto
caralajna 01.10.2013 06:52
brzmi smacznie
barbara11561 26.08.2013 07:57
też nie dodawałam jeszcze imbiru do ciasta:)
Renataj 13.05.2012 18:06
Warto wypróbować.
Ada-Gaba 09.02.2012 07:26
z imbirem nie próbowałam
alaaa 31.01.2012 18:37
pycha,co czekoladowe to lubi?
kate.500 31.01.2012 12:52
super pysznosc
marta1371 18.12.2011 23:29
Jutro wypróbuję
Magdalena1110 03.12.2011 09:43
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak