Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z sosem z Fety i tuńczyka:

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

10 dag miękkiej Fety ( Favity ),200 mll słodkiej śmietanki 30 %
1 łyżka masła ,pieprz mielony,sól
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
makaron penne 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z sosem z Fety i tuńczyka:

Ugotować al dente makaron w osolonym wrzątku . W czasie kiedy makaron się gotuje roztopić w rondelku masło i wrzucić odsączonego tuńczyka .Smażyć 5 minut mieszając . Dodać rozkruszoną Fetę i wlać śmietankę .Gotować na małym gazie aż sos stanie się kremowy a ser cały roztopi. Doprawić pieprzem .Odcedzić makaron i włożyć powrotem do garnka .Wlać sos , wymieszać , zostawić na chwilę by makaron wchłonął część sosu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 03.07.2011 10:41
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak