Spaghetti bolognese z drobiowymi pulpetami

Spaghetti bolognese z drobiowymi pulpetami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

  • filet z kurczaka

  • krojone pomidory z puszki

  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula biała

  • cebula czerwona

  • tymianek

  • cząber

  • oregano

  • bułka tarta

  • parmezan starty

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente.
Mięso 2 razy zemleć,zmieszać z jajkiem i odrobiną bułki tartej,doprawić solą i pieprzem.Wrzucać do gotującej się wody.Podsmażyć cebule ze startym czosnkiem,dodać pomidory i zioła,przyprawić(można odrobinę pieprzu cayenne i szczyptę cukru),dodać pulpeciki i chwilę poddusić. Podawać z makaronem i posypać startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat