Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki kartuskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2 kg
cebula 1 duża
papryka czerwona 1
Liść laurowy suszony Prymat 3
czosnek 3 ząbki
koper
ziele angielskie
piprz w ziarnkach
woda 1/2 l
Gorczyca biała cała Prymat
cukier 10 dag
ocet 10 % 100 ml
sól 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki kartuskie

Ogorki ulozyc w sloikach. Dodac paprykę i cebulę orazi przyprawy.
Zagotowac wode z cukrem i sola, dodac ocet i goraca zalewa zalac ogorki.
Zamknac. Pasteryzowac 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 20.09.2013 21:58
świetny zapas na zimę
krystyna330 06.05.2013 07:58
pychotka też takie robie
Elżbieta17 13.02.2013 21:32
robię podobne, są pyszne:)
Krzysztof15 09.08.2012 14:30
uwielbiam
lilify 12.04.2012 10:18
fajne ja zawsze robię kiszone
lilify 12.04.2012 10:18
fajne ja zawsze robię kiszone
Luki 20.03.2012 08:15
uwielbiam
romanrafal
romanrafal 26.01.2012 18:12
smaczne
teresa18 20.12.2011 21:40
pyszne takie do schrupania
teresa18 20.12.2011 21:40
pyszne takie do schrupania
rjustysia 27.11.2011 12:08
Na zimę jak znalazł :) i nie tylko, ja zjadam zapasy na bieżąco ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak