Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżu z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki marynowane 40 dag
ogórki konserwowe 3 szt
majonez tradycyjny 1 szkl
cebula 1 szt
musztarda 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 5 szt
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżu z pieczarkami

Pieczarki, ogórki, jajka i cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy ryż i mieszamy. Musztardę łączymy z majonezem i wlewamy do mieszanki. Całość mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meg1984 22.02.2013 21:24
świetna sałatka, taką też lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak