lekka zupa grzybowa

lekka zupa grzybowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    6 dag
  • kurki

    4 dag
  • masło

    1 łyżka
  • 1/2 pęczka szczypioru

  • sól, pieprz

  • boczek

    1 chudy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby pokroic w plasteri, boczek w paseczki. W garnku rozgrzać tłuszcz, wytopic w nim boczek. Dodac grzyby, posypać solą i pieprzem. Podlac 3 szkl wody, gotować 5 min. Doprawic do smaku. Na talerzu posypac posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat