Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczak z farszem warzywno-pieczarkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 70 dag
pieczarki 30 dag
cebula biała 2 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
sól do smaku 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku 1/2 łyżeczki
curry 2 łyżeczki
majeranek 1 łyżka
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej do smażenia 6 łyżek
masło 2 łyżki
papryka czerwona 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczak z farszem warzywno-pieczarkowym

Pierś kurczaka podzielić na 4-5 części i rozbić na desce.
Marchewkę,pietruszkę cebulę ,pieczarki, należy zetrzeć na tarce o
dużych oczkach i dusić na maśle z dodatkiem przypraw. Gotowy zimny farsz
rozsmarować na piersi z kurczaka.Zwinąć roladki i spijać wykałaczkami
obtoczyć w jajku i bułce tartej.Usmażyć na gorącym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga123 06.06.2013 10:13
smakowicie brzmi
cukiereczek 15.04.2013 08:50
zapraszam do wypróbowania
Kate131 27.10.2012 08:20
apetyczny
karolina1869 24.04.2012 11:09
pycha
misia53 11.04.2012 10:54
bardzo smaczne
fictor123 02.02.2012 08:14
pycha
fictor123 02.02.2012 08:14
pycha
Mariposas 15.12.2011 19:29
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak