Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 2 szt
cebula 5 dag
olej 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
ziemniaki ugotowane zmielone kg
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ziemniaczane

Do ziemniaków dodać obie mąki, cebulę zrumienioną na oleju, jajka, sól ziołową oraz pieprz i starannie wyrobić. Z tak przygotowanego ciasta na stolnicy uformować wałek średnicy 7 cm. Kroić na kawałki grubości około 2 cm i formować kotlety grubości około 1 cm. Kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z sosami np.: pomidorowym, grzybowym lub cebulowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 01.11.2013 14:46
zdjęcie to chyba niekoniecznie od ziemniaczanych...
kotlet 20.03.2011 23:35
jeszcze takich nie próbowałem
szajba2 01.02.2011 16:01
lubię czasem zjeść dla odmiany takie kotlety
Babciagramolka 26.12.2010 08:56
A moze z grzybowym ? - marzenie
rakow2
rakow2 21.10.2010 15:46
robię i lubię
Barbara55 17.09.2010 15:08
czasem takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak