Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot wigilijny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

suszone śliwki 15 dag
suszone figi 6 szt
rodzynki 6 dag
suszone morele 5 dag
cukier 20 dag
sok z cytryny 1 szt
woda 2 l
gruszki 10 suszone
jabłka suszone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kompot wigilijny

śliwki jabłka gruszki i morele suszone umyć i namoczyć w letniej przegotowanej wodzie po 5 godzinach dodać figi suszone cukier i gotować w tej samej wodzie w której moczyły się gdy owoce będą półmiękkie dodać opłukane rodzynki gotować do miękkości wszystkich owoców na wolnym ogniu po czym dodać sok z cytryny i wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 27.11.2011 11:21
smak tradycji... super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak