Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz węgierski

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 50 dag
cebula 1 szt
smalec 2 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
bazylia 1/2 łyżki
oregano 1/2 łyżki
czosnek 1 ząbek
rosół z kostki 1 szklanka
gęsta śmietana 4 łyżki
brokuły 30 dag
przecier pomidorowy 60 dag
fasola 1 puszka
natka pietruszki 1,5 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz węgierski

Mięso(np. łopatka, karkówka, szynka) umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym smalcu. Włożyć mięso, podlać rosołem, wsypać
paprykę, majeranek, bazylię, oregano i dusić na małym ogniu pod
przykryciem około 30 minut.Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z solą.
Czerwoną fasolę odcedzić. Przecier pomidorowy wymieszać ze śmietaną i
wraz z czosnkiem, czerwoną fasolę, brokułem (podzielić na różyczki) dodać do mięsa. Przykryć i dusić jeszcze około 15 minut. Pod koniec duszenia dodać natkę pietruszki.
Podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 15.04.2013 08:50
polecam na obiad
iknkirke 27.05.2012 14:32
smaczne
Andysz 26.04.2012 21:16
pyszności;)
ZEWA 16.02.2012 08:49
bardzo lubię ........
ZEWA 16.02.2012 08:49
bardzo lubię ........
pioge7 27.11.2011 09:50
mniam
gosia47-47 27.11.2011 09:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak