Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledźik domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 6 szt
śmietana 12% 400 g
jogurt bałkański 150 g
cebula 1 szt
jabłka 2 twarde

Przepis i sposób przygotowania na: Śledźik domowy

1. Matiasy opłukuję i kroję na 1 cm paseczki, wrzucam do miski
2. Cebulkę kroję w drobną kostkę, dodaję do śledzi.
3. Jabłka trę na tarce o dużych oczkach i dodaję do reszty składników.
4. Całość zalewam kwaśną, gęstą śmietaną i dodaję pół kubka dużego jogurtu bałkańskiego(lub innego gęstego)
5. Śledziki doprawiam sokiem z połowy małej cytryny oraz ok. 2 płaskimi łyżkami cukru

Potrawę podaję następnego dnia z dodatkiem ziemniaczków w mundurkach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak