Krem waniliowy

Krem waniliowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 szt
  • żółtka

    2 szt
  • cukier

    6 łyżek
  • cukier wanilowy

    1
  • żelatyna

    2 łyżeczki
  • śmietana

    0,5 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jaj odzielić białka od żółtek. Żóltka utrzeć z cukrem, dodać cukier waniliowy. Namoczyć żelatynę w kilku łyżkach zimnej wody, gdy napęcznieje dodać do żółtek i mieszać aż masa zgęstnieje. Do skrzepłej masy dodać ubitą pianę z białek, wymieszać delikatnie. Schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

30.07.2011 17:21
smaczne słodkości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat