Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem waniliowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 szt
żółtko jajek 2 szt
cukier 6 łyżek
cukier wanilowy 1
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
śmietana 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Krem waniliowy

Z jaj odzielić białka od żółtek. Żóltka utrzeć z cukrem, dodać cukier waniliowy. Namoczyć żelatynę w kilku łyżkach zimnej wody, gdy napęcznieje dodać do żółtek i mieszać aż masa zgęstnieje. Do skrzepłej masy dodać ubitą pianę z białek, wymieszać delikatnie. Schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 30.07.2011 17:21
smaczne słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak