Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki z jabłkiami i rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko do smaku
jajko do smaku
cukier do smaku
mąka do smaku
cukier waniliowy do smaku
sól do smaku
jabłka do smaku
rodzynki do smaku
proszek do pieczenia do smaku
cynamon do smaku
olej do smażenia do smaku
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki z jabłkiami i rodzynkami

Z mleka, jajek, cukru, mąki, proszku do pieczenia, cukru waniliowego, cynamonu i szczypty soli rozrabiamy dość gęste ciasta. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki, rodzynki moczymy w ciepłej wodzie. Na rozgrzaną z olejem patelnię wylewamy łyżką ciasto formując placki, wykładamy na nie plasterki jabłek i rodzynki i polewamy je ciastem. Smażymy na złoto. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 27.06.2012 07:45
mniam
iknkirke 24.05.2012 10:13
super
kate.500 03.05.2012 12:40
pycha
jolanta19 07.12.2011 17:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak