Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

danie z soczewicy z kiełbaską

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 1/2 kg
boczek wędzony 10 dkg
cebula 2 szt
marchewka 3 szt
seler 1/4 szt
ziemniaki 70 dkg
woda 1 litr
kiełbaski 60 dkg
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: danie z soczewicy z kiełbaską

Boczek kroimy w plasterki,cebule kroimy drobno w kostkę marchewki kroimy w słupki seler w kostkę.Szczypiorek i natkę drobno kroimy.Soczewicę płuczemy i odsączamy,w garnku wysmażamy boczek wkładamy pokrojoną cebulę i przesmażamy z boczkiem na złoty kolor,dokładamy pokrojone marchewki i ziemniaki a następnie pokrojony seler i razem wszystko przesmażamy.Następnie dodajemy odsączoną soczewicę wlewamy litr wody i gotujemy,następnie wkładamy kiełbaski i przykrywamy,gotujemy godzinę.Pod koniec dodajemy posiekaną zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.11.2011 00:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak