Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka z czerstwego chleba

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb 5 kromek
jajko 1 szt
cukier waniliowy 1 łyżeczka
mleko 3 łyżki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka z czerstwego chleba

Foremką do ciasteczek wykrawamy z chleba serduszka ( lub inny pożądany kształt) . Jajko bełtamy razem z mlekiem i cukrem waniliowym. Możemy też posłodzić odrobinę, jednak wtedy jajko szybciej się przypala. Maczamy chleb w jajku, smażymy na średnim ogniu z obu stron. Jeśli chcemy możemy wykonać wersję na słono - wówczas zamiast cukru , czy cukru waniliowego dodajemy do jajka szczyptę soli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 08.01.2012 12:48
pamietam takie grzanki z dzieciństwa! ja zawsze zjadałam z miodkiem ;) proste danie a jakie smakowite
eduszo
eduszo 27.11.2011 16:15
W sam raz dla dzieci.
iziona 27.11.2011 09:25
Faktycznie pomysłowe :)
IKrakowianka 27.11.2011 00:12
pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak