Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
koperek 1 łyżka
sól
pieprz
słodka śmietana 200 ml
grzyby suszone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Grzyby gotujemy, po ugotowaniu zlewamy wodę, a miękkie grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, dodajemy grzyby i dusimy przez ok. 10 minut. Następnie dolewamy trochę wywaru pozostałego po ugotowaniu grzybów i dusimy przez ok. 5 min. Dodajemy soli do smaku, a na sam koniec wlewamy śmietanę oraz wrzucamy koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 06.08.2012 20:20
uwielbiam go a najbardziej smakuje mi ze świeżych grzybów
iga2 08.01.2012 21:29
super sosik
Ewelina47 06.12.2011 10:14
robię sos grzybowy ale nie jadam
anja3107 29.11.2011 10:25
mój ulubiony sosik
halina17 27.11.2011 19:19
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak