Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZEBRA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 SZKLANKI
margaryn 1 KOSTKA
cukier 1 SZKLANKA
mleko 1 SZKLANKA
jajk 4 SZTUKI
kakao 4 ŁYŻKI
proszek do pieczenia 1 ŁYŻECZK
cukier waniliowy 1 OPAKOWANIWE

Przepis i sposób przygotowania na: ZEBRA

Margarynę utrzeć na białość, dodać żółtka. 3/4 szklanki cukru, proszek waniliowy, mleko i mąkę-to wszystko wymieszać z proszkiem do pieczenia. Na koniec wymieszać z ubitą pianę z białek. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i resztę cukru, lekko wymieszać. Do natłuszczonej formy kłaść na przemian warstwy ciasta jasnego i ciemnego. Piec około godziny w 180stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 27.11.2011 09:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak