Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka a la Cezar

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka
majonez 2/3 łyżki
pomidory 2
sałata lodowa
ogórek gruntowy 2
czosnek 2/3 ząbki
kefir 1 łyżka
oliwa
panierka do drobiu pikantna
ser żółty 25 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka a la Cezar

Umyty i osuszony filet pokroić na plasterki,zamarynować w przyprawie do kurczaka(lub przyprawa do kebaba),panierce i oliwie.Owinąć folią i schować do lodówki na kilka h.
Majonez wymieszać z kefirem,połową startego sera,bazylią,solą,pieprzem,opcjonalnie innymi ziołami wg upodobań.
Zamarynowanego kurczaka podsmażyć na suchej,dobrze rozgrzanej patelni. Wyłożyć i posypać resztką sera. Sałatę porwać na kawałki,pomidory i ogórki pokroić,polać sosem majonezowym i posypać grzankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 02.06.2011 11:52
super
niciapn 30.01.2011 11:14
dziś zaserwuję na obiad :)
zuzanna6 23.11.2010 09:04
Aż ślinka leci.
Margo1 27.08.2010 13:04
napewno jest smaczne
eli82 25.08.2010 11:42
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak