Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowo-ziemniaczana z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1 szt
ćwiartka z kurczaka 1 szt
por 1 szt
marchewka 1 szt
ziemniaki 4-5 szt
oliwa 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowo-ziemniaczana z mięsem

Mięso umyć, włożyć do garnka, wlać 1 l zimnej wody i gotować. W rondelku rozgrzać oliwę, wsypać pokrojony w krążki por, oczyszczony z włókien i pokrojony seler, podsmażyć. Następnie połączyć z gotującym się mięsem. 15 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i utartą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Gdy mięso miękkie, wyjąć z zupy, pokroić na kawałki, włożyć z powrotem do zupy, dodać mąkę wymieszaną w1/2 szkl wody, zagotować, przyprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.05.2013 19:54
Na obiad w sam raz.
IZABELA29 20.10.2012 09:26
bardzo apetyczna zupka, taką z pokrojonym mięskiem tez robię .
Justyna Jussstiii 27.11.2011 09:37
super
Iwona51
Iwona51 27.11.2011 00:55
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak