Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po grecku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron wstążki 2 op
mięso wieprzowe bez kości 500 g
seler korzeniowy 200 g
por 100 g
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 200 g
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po grecku

Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce.
Podsmażyć na oliwie aż zmiękną.
Mięso podsmażyć na oliwie z posiekanym czosnkiem, dodać do warzyw i mieszając chwilę dusić.
Dodać pora, pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ugotować makaron, sos wlać do makaronu i wszystko razem wymieszać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 19.07.2011 21:58
Lubię gdy makaron oblepiony jest w sosie - musi być pyszne:)
wedith1 27.10.2010 20:10
Bardzo mi się podoba!
zuzanna6 25.10.2010 09:35
wypróbuję
bernika 23.09.2010 10:17
fajny i prosty:)
Monika/aggi 15.09.2010 17:00
wygląda apetycznie
Emilia22 15.09.2010 13:10
wygląda bardzo apetycznie
kasiurek 06.07.2010 14:38
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak