Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 mała główka
oliwa 2 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone wytrawne 1/3 szklanki
jabłko 1 szt
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

Kapustę drobno szatkujemy, jabłko obieramy i trzemy na tarce z dużymi otworami. Kapustę i jabłka wkładamy do garnka, dodajemy kminek, oliwę, wino i dusimy ok 8 min na małym ogniu pod przykryciem. Po ugotowaniu kapustę należy ostudzić i dodatkowo przyprawić solą i pieprzem oraz dodać posiekany szczypiorek i wszystko wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 22.06.2012 14:16
pycha :)
jasiek 06.12.2011 20:42
mniam
owca441 26.11.2011 16:27
dobra lubię dodatek kminku w potrawach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak