Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z grzybami i szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 20 dag
grzyby leśne 25 dag
szpinak
sól
pieprz
olej
masło 1 łyżka
spaghetti 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z grzybami i szpinakiem

Mięso opłukać, pokroić w cienkie paski. Olej rozgrzać, podsmażyć mięso .Grzyby oczyścić, umyć, pokroić na cienkie plasterki, podsmażyć na maśle, połączyć z mięsem. Wrzucić opłukane liście szpinaki. Dusić razem 10 minut, doprawić. Spaghetti ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić, przełożyć na patelnię z mięsem i grzybami. Przed podaniem podgrzać i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak