Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Egzotyczne udka z figami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4
pory-biała część 2
świeże figi 5
oliwa
masło 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Egzotyczne udka z figami

Udka podzielić na pół, wyjąć kości. Wrzucić na osolony wrzątek, gotować 20 minut. Wyjąć, osączyć, zdjąć skórę. Pory opłukać, pokroić na kawałki 10 cm. Figi pokroić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso na rumiano, zdjąć, popieprzyć. Dodać masło, wrzucić pory, poddusić. Włożyć udka, podgrzać, dodać figi, posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak