Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna cielęcina

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 25 dag
kiełbasa 20 dag
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
papryka mielona
rozmaryn
olej
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna cielęcina

Kiełbasę i mięso pokroić. Pomidory umyć, obrać, posiekać. Ziemniaki pokroić, ugotować. Czosnek obrać, rozetrzeć z solą. W rondlu podsmażyć na oleju mięso i kiełbasę, zalać szklanką wody, dodać pomidory. Dusić pod przykryciem, dodać ziemniaki, doprawić i posypać rozmarynem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.11.2013 15:46
bardzo lubię taką cielecinę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak