Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowa łopatka 50 dag
papryka 1
pomidor
cebula
sól
pieprz
bulion
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z papryką

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Wrzucić pokrojoną cebulę, paprykę i pomidora. Warzywa dodać do mięsa, zalać 2 szklankami bulionu, dusić 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Mąkę wymieszać z wodą, doprawić, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M-W 26.11.2011 15:44
gulasz z papryką to jest to co lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak