Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 sztuki
czosnek 1/2 główki
pietruszka zielona 1 pęczek
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz pieczony

Kroki postępowania

1
Pietruszkę posiekać. Sok z cytryny wyciśnąć
Krok 1 - dorsz pieczony foto
2
Przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać z oliwa z ziołami. Całość wymieszać z pietruszką i sokiem z cytryny.
Krok 2 - dorsz pieczony foto
3
Rybę lekko ponacinać. Obłożyć pastą czosnkowo-pietruszkową
Krok 3 - dorsz pieczony foto
4
Piec ok 1 godziny w foli
Krok 4 - dorsz pieczony foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jarlin 26.11.2011 23:23
pycha :)
stokrotka 26.11.2011 22:56
mniam
stokrotka 26.11.2011 22:56
mniam
Mysiunia 26.11.2011 15:52
ale mam ochotę na tak przygotowaną rybę:)
Renia1 26.11.2011 14:20
na pewno pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak