Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja zupa ogórkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
przecier ogórkowy 1 słoik
ziele angielskie 2 szt
ziemniaki 5 szt
gulasz wieprzowy 15 dag
śmietana 12%
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Moja zupa ogórkowa

Mięso kroimy w kostkę, warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i również kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Dodajemy listka laurowego i ziele angielskie. Gdy woda się zagotuje wrzucamy kostkę rosołową. Całość dalej gotujemy, gdy mięso i ziemniaki będą miękkie wrzucamy słoik przecieru ogórkowego. Jeszcze chwilę gotujemy i na koniec dodajemy śmietanę do zupy i przyprawiamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 12.08.2012 23:13
bardzo lubię taką zupkę
caffee_tea 23.03.2012 22:28
Pomyliłam się, sorry ! Więc SUPER :D
caffee_tea 23.03.2012 22:27
Sper
Justyna Jussstiii 27.11.2011 09:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak