Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z agrestu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 15 dag
agrest 1/2 kg
skórka z cytryny 1/2 sztuki
mąka 1 łyżeczka
jaja 2 sztuki
białe wino 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z agrestu

Agrest umyć, zalać niewielką ilością wody, dodać skórkę z cytryny, połowę cukru i chwilę pogotować, aż zmięknie. Przetrzeć przez sitko. Żółtka i resztę cukru ukręcić na puszystą masę, wsypać mąkę i rozmieszać z musem agrestowym. Przełożyć do rondelka, doprowadzić do wrzenia, dodać wino i zdjąć z ognia. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać ostrożnie z przygotowanym musem i przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia ogniotrwałego. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać suflet w średniej temperaturze (ok. 200 oC) przez ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pajecznik 31.01.2012 18:29
nigdy nie zebra?am si? na odwag?, ale teraz z ch?ci? spróbuj?!
fasola 26.11.2011 14:45
agrest i winko... super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak