Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 15 dag
jaja 6 sztuk
rum troche
czekolada starta 8 dag
kremówka 1/2 l
masło troche
Bułka tarta klasyczna Prymat trochę
cukier 8 kostek
migdały 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pudding z rumem

Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier puder. Następnie kolejno wmieszać do piany żółtko, czekoladę i migdały. W formie wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką gotować przez jedną godzinę w kąpieli wodnej. Wysunąć na półmisek, przybrać bitą śmietaną i na środku poukładać nasączone rumem kostki cukru,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak